top of page

Els valors de l'esport


Esport i valors

El 2004 es va celebrar l’Any europeu de l’educació per mitjà de l’esport. El manifest per a l’educació i l’esport de la Campanya catalana del 2004 remarcava sis aspectes essencials de l’esport: educació, salut, participació, oci, relació i treball.

El Departament d’Educació es va adherir a aquesta campanya per reforçar els lligams entre el món esportiu i l’educatiu i insistir en els valors cívics de l’esport, més enllà de la passió i la competició. Amb aquesta finalitat, va proposar a les escoles i instituts de Catalunya de difondre projectes i activitats educatives que fomentin el plaer de l’esport i els intercanvis entre centres esportius i educatius. Manifest per a l'educació i l'esport L'esport és: Educació. Perquè té associats uns valors que són essencials en la formació de la personalitat i de les habilitats socials com per exemple la tolerància, l'esperit d'equip, el joc net i el respecte als altres i a les normes, la força de voluntat, l'autoestima i la perseverança. I perquè, com a llenguatge universal, és una font de coneixement.

Salut. Perquè protegeix contra les malalties causades per la manca d'exercici, enforteix el sistema immunològic, millora la qualitat de vida, i ens fa ser més conscients del nostre cos, així com de les nostres capacitats i limitacions.

Participació. Ja que requereix una implicació personal i col•lectiva en les diferents formes de pràctica, com la competició o el lleure, així com una certa regularitat i constància al llarg de totes les etapes de la vida, per tal de fer realitat els seus beneficis físics i mentals.

Oci. Perquè ens permet ocupar el temps de lleure de forma divertida, amb la família, els amics i les amigues, o en contacte amb la natura.

Relació. Per propiciar les relacions interpersonals i multiculturals, i contribueix a una millor convivència, solidaritat, acceptació i respecte a la diversitat, així com a la integració dels grups de població més desfavorits.

Treball. Tant personal com en equip, a l'hora d'afrontar la superació d'un esforç individual o col•lectiu, per a la consecució dels objectius que ens hàgim traçat.


3 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page