top of page
  • UFEC

Els greuges de l'esport català


GREUGES DE L'ESPORT CATALÀ

-La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) impulsa un manifest pel qual es posen de manifest els greuges de l'esport català. El document es pot consultar a la seva plana web.

La UFEC vol aturar els greuges que pateix l'esport català i que amenacen la viabilitat del sector.

Els greuges es resumeixen en nou punts.

1.Llicència Única: Implantació d'una llicència esportiva única obligatòria per competir en qualsevol àmbit territorial. Suposa un finançament de les Federacions espanyoles amb recursos de les Federacions autonòmiques, pèrdua del dret a decidir sobre la lliure associació i pèrdua de capacitat econòmica (estimada en més del 30%). Proposa la seva derogació. 2.Voluntariat esportiu: Es parla del gran nombre de voluntaris que hi ha a l'esport fins i tot en funcions directives i demanen reconeixement de la figura del Pocket Money (diners de butxaca), per establir compensacions al voluntariat esportiu amb salaris i obligant a donar d’alta a la Seguretat Social.

3.Exercici de les professions de l'esport: Es demana un traspàs efectiu de competències al Departament d'Ensenyament i adoptar, entre altres, mesures contra l'excessiva càrrega horaraia dels professionals i la impossibilitat d'accès al mercat laboral. Es parla d'un menysteniment a la formació federativa en la reglamentació dels ensenyaments oficials conduents a les professions de l’esport. La proposta es que es permeti als tècnics i entrenadors federatius exercir com a professionals de l'esport.

4.Impost sobre el valor afegit: Es considera excessiu l'IVA al 21% als serveis esportius prestats per particulars i empreses i es proposa baixar-lo al 8% sens perjudici de les exempcions vigents.

5.Impost de societats: L'actual regulació no és bona, perjudica al funcionament associatiu i no suposa major recpatació. Es proposa tornar a incorporar l'exempció a entitats sense ànim de lucre amb ingressos inferiors als 100.000€ anuals.

6.Responsabilitat civil en competicions de carretera: L'actual regulació genera greuges comparatius a esportistes que no participen amb vehicles de motor i que no t`´e en compte que hi ha disciplines específiques (ciclisme,etc) que tenen assegurances pròpies. Es proposa que l'exigència d'una RC de 70 milions d'euros afecti exclusivament a esportistes participants en competicions de carretera.

7.Blanqueig de capital: Actualment es preveuen determinades exigències com el control i registre per 10 anys de qualsevol moviment a partir de 100 euros (Llei contra el blanqueig de capitals) i es demana excloure com a subjectes obligats a les entitats esportives amb menys de 100.000€ anuals.

8.Llei de costes: La legislació actual es estricte quan als criteris d'ocupació del domini públic i prohebeix determinada pràctica esportiva en les platges. Risc de demolició dels clubs nauticoesportius situats a la platja i dificultat d'instal·lar zones poliesportives permanents en aplicació de la Llei de costes. Es demana un reconeixement dels clubs preexistents al litoral català i també de les estructures permananets d'esport a la platja. 9.Llei de mecenatge: L'actual normativa ha generat una disminució dels ingressos públics i privats provinents d'aquesta activitat. Es necessita una Llei que fomenti i bonifiqui el mecenatge, especialment, les actuacions efectuades des del sector privat.

Segons UFEC, l'augment de les càrregues i obligacions imposades a les entitats esportives i la retallada en recursos i suport al desenvolupament de la seva activitat, farà que l’activitat esportiva del nostre país se submergeixi i es precaritzi amb les nefastes conseqüències que en tots els àmbits això comportarà.


0 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page